måndag 4 januari 2010

Project life Thuesdays

Phu, tillbaka på jobbet, inte alls speciellt inspirerande när man bara vill vara hemma och pyssla. Ikväll ska jag göra klart den sista beställningen av foton till mitt 365-album, ser verkligen fram emot att få det klart!

Via Becky Higgins blogg fick jag tips och Jesscia Turner som kommer ha Project life Thuesdays. Kolla här för information om det. Jag kommer absolut att följa henne. Jag hoppas också det kommer att bli ett forum eller liknande hos becky för de som gör projektet.

söndag 3 januari 2010

Lekt med plastfickor

Okej, så alla vet att jag verkligen gillar Ali Edwards och på sista tiden har jag testat något hon skrivit och bloggat mycket om: plastfickor av olika slag.
Mina favoriter hittade jag på Claes Ohlsson när jag skulle beställa visitkortsfickor på jobbet. De är av märket Esselte och fotofickorna är ca 10,5x7 cm med plats för åtta foton per ficka. Eller ja, 16 för man kan så klart sätta foton på både fram och baksidan! Jag gjorde en pappmall i rätt storlek, dvs skar ut en ruta ur ett papper och sen kunde jag lägga "ramen" som blev kvar över ett foto i stl 10x15 eller 11x15, markera med en penna och sen enkelt beskära fotot till rätt storlek med pappersskäraren. Jag har sen rundat hörnen med en hörnpunch, stuckit in dem i plastfickorna och dekorerat. Det gick jättesnabbt och blev supersnyggt tycker jag. Det var dessutom jätteskoj att göra en sådan här samlingsdubbel med foton från olika tillfällen, det är så lätt att de blir liggande annars.
Jag sätter plastfickorna direkt i mina 12x12 album eftersom jag blandar storlekar i mina album. Passar inte hålen gör jag hål där jag vill ha dem med håltång helt enkelt.
Jag älskade de här plastfickorna och har redan avänt dem till flera andra "layouter" eller hur man ska säga.




Jag har även provat vanliga fotofickor, här med plats för tre liggande 10x15 bilder. Här provade jag att sätta dekorationerna på utsidan av plastfickorna, i stället för på pappret och bilderna i fickorna. Det blev en ganska kul effekt, speciellt med filtswirlarna (fast det är inte filt utan mer som sammet). Även rubriken sitter utanpå plastfickan, vi får väl se hur det håller men jag gillar att det finns saker och känna på båda i och utanpå fickan. Min femårige son tycker det var "coolt".
Det var lite pillrigt med den här sortens fickor eftersom fickorna för fotona var större än 10x15 så jag fick skära till en smal remsa att fylla ut med och det var rätt besvärligt att få till bitarna av mönstrat papper i precis rätt storlek. Men som sagt, jag gillade det och kommer säkert göra fler i framtiden.



När det gäller plastfickorna från Claes Ohlssons med plast för 8 bilder så skulle man ju absolut kunna använda dem till Projekt 365. Det finns ju plats för sju bilder och ett journalingkort per vecka. Jag skulle i så fall framkalla 10x15 bilder och beskära dem efteråt snarare än mecka till dem i förväg. Ofta blir det ganska bra när man beskär dem, man kan framhäva motiv på olika sätt på det viset.
Jag kommer blogga mer om Projekt 365 framöver och även skriva en artikel för Scrappiz om det.