måndag 27 oktober 2008

Omorganisering och prestationsångest

Hjälp vad tiden går fort! Dagarna bara trillar på och man hinner knappt med nästan. Det är mycket jobb och badrum nu men lite scrap hinner jag med. Idag har jag en artikel och en layout med på Skrotboken och förutom det pillrar jag med en annan grej som jag inte kan berätta om just nu.
I helgen lyckades jag omorganisera hela pysselrummet, med makens hjälpa. Vi satte upp lite fler hyllor, rensade och fick det riktigt bra. Jag ska fotografera men det får vara till i helfen när jag är hemma och vaken i dagsljus, hehehe.

För övrigt scrappar jag mest saker jag inte vill dela med omvärlden nu, privata saker om Lillen och när han kom till familjen. Jag har skjutit på scrappandet av de här bilderna länge nu, har grym prestationsångest över detta, vill ju att det ska bli perfekt men så funkar inte världen. Och det är väl kanske inte det viktigaste heller. Jag tror inte Lillen bryr sig om vilka dekorationer eller papper jag använt när han kikar i albumen om trettio-fyrtio år. Han bryr sig inte nu, han ääälskar att titta på "pysselsidorna" och DET är ju det viktiga, tillsammans med att han faktiskt finns här hos oss nu. Så kanske ska jag släpa mig ur soffan och slänga ihop en sida, bara så där, medan jag är peppad...!


Glöm inte kika in i Papp och scrapbloggen förresten, Petra har demonstrerat hur man kan ha skoj med vinyl och foam och vår gäst DT Marie Glader visar upp snygga alster. Välkomna in!

tisdag 21 oktober 2008

Välkomna till Skrotboken

Ni missar väl inte det senaste i scrapvärlden???


söndag 19 oktober 2008

Söndagsfotografering

Idag är det strålande vackert höstväder här så jag erbjöd mig att valla Lillen ute medan maken bilade golvet i badrummet vi renoverar, hehehe. Nu har vi busat runt i skogen någon timme, självklart med kameran i högsta hugg och jag hoppas på många fina bilder bland dem som jag håller på att lägga över nu.

På tal om foton så satte jag igång med vår stora fotorevolution igår. Vi fotograferar ju väldigt mycket och sedan Lillen kom nästan löjligt mycket men det är ju vår gemensamma hobby. Vi är duktiga på att tömma minneskort och lägga upp mappar med rätt datum och jag har dessutom under det gångna året varit duktig och gjort månadsmappar. Men där har duktigheten slutat. Med alla dessa tusentals foton är det heeeelt hopplöst att hitta ett specifikt foto eller tillfälle - om man inte minns datumet. Ok, man kan ju kolla datumet i vår familjeblogg men ändå liksom. Så igår satte jag mig och började kolla igenom mappar och skriva in sökord på vad fotona föreställer. Känner mig såååå duktig!
Nästa steg att göra framför tvn är att gå igenom alla mappar och radera misslyckade bilder för som det är nu så sparar vi latmaskar bara ner allt liksom, rubbet och det blir så himla mycket. Plus att man kanske inte behöver femtioelva bilder vid tretton olika tillfällen av Lillen på samma lekplats. Egentligen alltså.
Ska nog säkerhetsbränna bilderna på en extra uppsättning också och lägga i mamma och pappas kassaskåp för dessa bilder av Lillens första år hos oss betyder så himla mycket att man aldrig kan vara nog säker.



lördag 18 oktober 2008

Livstecken

Du milde tid vad jag haft mycket att göra. Bloggen har blivit lidande - sorry! Men det har varit mycket på jobbet plus att Lillen och jag varit och hälsat på mina föräldrar ett par dagar vilket var skönt men deras bredband är inte riktigt värt namnet så tog internet paus.

Skapat har jag gjort den del i alla fall, idag ligger en ny DT-layout ute hos Papp och scrap, nämligen denna. Kika in i Papp och scrap bloggen för att få receptet också, verkligen värt att prova.
Här är en annan layout jag skapat till Papp och scrap den här månaden, till min demontration om olika sätt att sy på sina layouter.

Missa inte Papp och scraps stora rea - det är nu 40% på allt i butiken och det finns massor av godsaker kvar att fynda!

söndag 5 oktober 2008

Yessss!

Maken lyckades slutligen! Coolt.


lördag 4 oktober 2008

Oktoberalster för Papp och scrap

Månadens tema hos Papp och scrap är hösten - mat, dryck och bilder och den här gången fick jag göra månadens första alster. Jag ville fokusera på varm choklad som verkigen är HÖST för mig men den dagen jag fotograferade koppen var det sååå fint höstväder ute och hela naturen sprakade så jag ville ha med en massa foton från den dagen. Jag tycker det är svårt att beskärna och pyssla ihop bilderna så det fick bli ett fotocollage i photoshop och en ganska enkel layout för övrigt. Det urfina pappret är från Kaiser, fick en massa fina i mit kit och de är verkligen lättscrappade.




Missa inte den pågående rean i butiken samt månadens tävling där ni har chansen att vinna ett scrapkit värt 200 kr.