tisdag 30 september 2008

Rea!

Missa inte Papp och scraps stora REA! 30% på allt och mycket, mycket fint att fynda. Skynda, skynda!

Jobbat och skapat

Har inte bloggat på evigheter, sorry men jag har jobbat i stort sett dygnet runt. Hunnit med lite sömn och en aning scrap också men det har varit tight. Jag har inget att visa upp ännu, det är nämligen så att jag kommit med som DT för nya stora Allt om scrap-projektet som fortfarande är superhemligt men skapat har jag gjort och den som väntar ska få se minsann! Skapar för Papp och scrap också, månadens kit var så fiiiint att jag bara satt och plockade med alla fina saker innan jag tog mig samman och började scrappa. Första layouten för månaden visas upp i bloggen i morgon.


Jag var ju med i en paketswap i september och fick en massa fina saker. Annikas paket till mig försvann med posten (vart tar alla försvunna paket egentligen vägen?!) men hon är en sådan underbar tjej så hon skickade ett nytt som kom igår och woooooooow! Kolla in dessa journalingspots! Jag ääääälskar journalingspots och kan verkligen inte få nog och det är hundra - ja, ni läste rätt - hundra stycken i den söta lilla lådan. Tack Annika, de är helt underbara.




tisdag 23 september 2008

DT-alster för Papp och scrap

Jag har skapat med de underbara papperna från Creative imaginations för Papp och scrap. Än en gång var det på månadens tema, att scrappa utan foton så jag gjorde en layout om en vanlig dag i sonens liv då jag var föräldraledig med honom. Allt material finns hos Papp och scrap.




Jag gav mig på err kort också minsann. Jag är normalt sett ingen kortmakare men på sista tiden har jag ändå pillrat ihop några stycken och det är ju faktiskt kul. Igår gick jag dessutom igenom mina julstämplar och jag hade 14 stycken! FJORTON! Hm, förra året gjorde jag tre julkort... Jag får nog ta och skärpa mig på den här punkten faktiskt.


söndag 21 september 2008

Söndagsmys

Phu, efter en rolig men intensiv helg pustar jag ut i soffan. Nästan hela min familj har varit här i helgen, bland annat sonens lille kusin och du milde tid vilken fart det är på de två! Men kul har det varit och vi träffar dem alldeles för sällan. Längtar söderut, längtar hem och ja, vi funderar mycket på detta så vi får väl se hur det blir.

Ikväll tittar vi på film och slappar bara, har en mycket intensiv jobbvecka framför mig så det är bara att ladda och hoppas att min krasslige make inte smittar mig. Jag har lagt sista handen vid ett par DT-alster som visas hos Papp och scrap i morgon. Missa förresten inte deras snabbtävling där det lottas ut ett scrapkit värt 100 kr bland dem som lämnar en kommentar med förslag på vad vi kan visa i Papp och scrapbloggen. Kika in och gör ett avtryck så kanske just Du vinner! Tävlingen pågår till den 27/9.

För övrigt tar jag gärna emot tips om hur man tar en lyckad sådan här bild?! Jag använder en Nikon D70...


torsdag 18 september 2008

Sååå lycklig

En bra dag idag, min födelsedag!
Jag har fått så fina saker: min BIA (som jag köpte på mässan men tekniskt sett var det en födelsedagpresent) och en massa fina scrapsaker och kort från tjejerna på Scrappiz - tack!
Och Linda, jag blev sååå lycklig över den fina pandastämpeln, du är ju världens goaste som kom ihåg och dessutom skaffar den till mig! Plus att du gjort det finaste kort jag någonsin fått, tuuuuuusen tack! Här är bilder på allt fint:








Allra mest glad (och förvånad!) blev jag dock för denna - min alldeles egna nya laptop! Min gamla är totalt livstrött och stänger av sig om man använder tunga program som photoshop och dyl i mer än tjugo minuter. Men min nya lilla kvicka dator är så fiiiin, så stark och pigg. *lycklig*

onsdag 17 september 2008

Post it

Kom över sådana här rutiga post it-lappar, större än vanliga, ca 10x15 cm. Helt perfekta till journaling, speciellt när man gjort hål med BIAn och chalkat lite. Meeeeen, de är troligtvis inte syrafria. Jag försöker ju vara noga med sådant, har sett hur mammas album ser ut med alldeles gulande/röda foton och spröda sidor. Visst, jag scrappar för att det är kul men minst lika mycket för att bevara minnen. Hm, får fundera lite på det...



tisdag 16 september 2008

Mina vänner-album

Nu är septembertävlinge på Papp och scrap avgjord, kika in i bloggen för att se vem som vann!

Själv scrappar jag ett mina-vänner-album till Lillen. Han är helförtjust och har redan pillrat massor på det. Inser att det blir till att sätta fast allt extra noggrannt och kanske inte dekorera fullt så mycket som jag hade tänkt från början. Jag gör det i chipboard, stl 20x20 cm (måste skaffa mer chipboard bara) och tänkte slå hål i sidorna och sätta ihop det med ringar. Då kan man lägga till fler vänner efter hand liksom. Tycker verkligen det är superkul att göra det, jag sätter ett foto av vart barn per sida, dekorerar lite och skriver en journalingruta sett ur Lillens synvinkel. Tror det kan bli kul att ha om fyrtio år. Om det överlever hans bläddrande nu det vill säga. Ska klämma dit hans gruppfoto från förskolan också.

söndag 14 september 2008

Bakifrånbilder

Fortfarande däckad av snuvan och hostan och därför blev det inget bidrag alls till Magdas scrapfeber som jag tänkt, väldigt retligt.
Jag fick i alla fall gjort ett DT-kort till Papp och scrap i går, kommer visas i bloggen senare i september (men först ska månadens tävling avgöras, sista inskicksdagen i morgon så skynda, skynda!). Jag har börjat på en layout också men har inte ork nog att göra den klar just nu.

Det har varit så fint väder i helgen och jag har inte alls orkat gå ut, så himla trist. Men jag har i alla fall gått igenom alla nya bilder, sorterar och katagoriserat. Jag har upptäckt att jag tar många sådana här bilder, bilder av personer bakifrån. Min mamma klagar på det haha, men jag gillar dem jättemycket. Tycker att den här bilden av Lillen och hans morbror säger hur mycket som helst om deras förhållande och just den sommardag bilden togs. Eller vad tycker ni?

fredag 12 september 2008

Fototankar från en soffa

Förkyld och trött, blä, jag avskyr verkligen att ha ont i halsen, kan inte sova då. Tur att jag fått hem 500 (!!!) foton att sortera och planera scrapping kring. Jag lägger alla foton från en viss händelse i en plastficka och skriver vad det är för bilder, samt datum. Sen när jag sitter och slötittar på tv brukar jag skissa på hur jag vill berätta om händelsen och ibland göra ett utkast till jornaling. Vilka foton jag ska scrappa från en händelse och hur layouten/layouterna ska se ut, ja det gör jag aldrig förrän jag sitter och ska hugga in på just den plastfickan.
Det är ett rätt oekonomiskt sätt att scrappa för jag framkallar i regel för många bilder från var händelse men då jag passar på när det är gratiserbjudanden så funkar det. Eller ja, nästan. Grejen är att jag är liksom för bra på att ta bilder, hehe, eller ja, jag tar liksom alla bilder på ett sätt så att de ska gå att förstora. Dvs närbilder. Många av dem är fina men med foton som är 11x15 cm är det svårt att få in mer än två foton på en layout när man inte kan beskära dem. Så nu övar jag mig på att ta bilder på avstånd också och sen ska jag komma ihåg att framkalla dessa långdistansare också.
Förstoringar gillar jag att scrappa, bäst är storleken en halv A4 men vår skrivare trilskas ofta, suck, så det blir mest standardbilder för mig (ja, man kan så klart beställa förstoringar men då måste man ju planera sina layouter i förväg, ve och fasa...).

torsdag 11 september 2008

Artemiostämplar

Kika in i Papp och scrapbloggen för att se allt kul man kan göra med de jättebra Artemio-stämplarna som jag bara ääälskar! Jag har gjort en minidemo för bloggen och visar upp lite olika sätt att använda dem. Här är ett litet smakprov från ett minialbum jag gjorde förra veckan. Japp, innan BIAn flyttade in. Har gjort det av tjockare mönstrat papper från MME och sytt ihop det i ryggen - superlätt! Kommer helt klart göra fler. Kommer typ bara göra minialbum nu, hahaha!






onsdag 10 september 2008

Jag lever!

Jo, jag lever faktiskt. Men har det lite hektiskt. Jag håller fortfarande på att vänja mig vid att jag inte kan lulla runt här hemma med Lillen utan faktiskt måste befinna mig på jobbet fem dagar i veckan och så har jag scrappat massor. Kommer visa upp en del framöver och en del kommer synas hos Papp och scrap.

I söndags var jag och en kompis i alla fall på scrapmässa och det var helt underbart! Önskar bara att man varit miljonär, hehe. Så mycket fina prylar, lagom med folk och inspirerande alster överallt. Jag vann dessutom ett presentkort på en egendesignad stämpel hos ett företag och funderar på vad som blir mest användbart.
Hade kameran med men glömde fotografera, så mycket fanns det att titta på!

Om jag visar er detta kanske ni förstår vad jag fick med mig hem....´



...jaaa, rätt gissat - min alldeles egen BIA! Den i kombination med Ali Edwards nya bok om just minialbum gör att jag funderar på att skicka maken och Lillen på en weekend resa någonstans så jag får vara själv hemma och bara scrappa, scrappa, scrappa! Men det får väl bli på nätterna i stället antar jag.

måndag 8 september 2008

Min första DT-layout!

Jag har skapat min första DT-layout för Papp och scrap och vilken utmaning, att scrappa utan foton!
Jag har funderat massor på vad jag skulle göra men så damp kitet ner här med bland annat de underbara papperna från Creative imaginations och bladen från Prima och jag visste direkt att jag ville scrappa om hur mycket jag gillar hösten.Jag ritade ett träd på frihand och klippte ut och sedan chalkade jag löven för att få lite höstkänsla. Titeln är också handritad och utklippt, det prickiga, vackra pappret heter Lucky - paper blue dot och baksidan är härligt blommig, ni kan se det sticka fram bakom journalingpappret. En nameplate och det vackra bandet tillsammans med blomman fick hjälpa till att få fram den rätta stämningen.


Cardstock: Bazzil Pinecone
Papper: Creative imaginations Spirit - notebook paper Dark neutral, Lucky - paper blue dot, Lucky - paper floral Brown
Dekorationer: Prima artful leaves, blommor från YouDo, organzaband, beslag, bokstavsstämplar från Artemio, fluid chalk
Text: Zigwriter, brun

Har du några frågor om layouten är du välkommen att maila mig på designteam@pappochscrap.se

torsdag 4 september 2008

Sharing your story

Idag kom den, Sharing your story dvs Ali Edwards nya bok om minialbum och den är sååå underbar! Är superinspirerad men innan det blir minialbum ska jag hugga in på mitt fantastiska DT-paket från Papp och Scrap. Mitt första alster för butiken kommer att läggas upp i deras blogg inom ett par dagar minsann.
Förresten, ni glömmer väl inte bort Papp och scraps septembertävling, att scrappa utan foton? De första, jättefina bidragen har kommit in och finns att beskåda i tävlingsbloggen.

onsdag 3 september 2008

Inspirerad och stolt!

Idag kom äntligen mitt första DT-kit från Papp och scrap. Posten slarvade ju bort det förra, så himla retligt, speciellt eftersom jag aldrig tidigare fått ett paket borttappat. Nåja, otroligt fina och inspirerande saker var det i alla fall och jag har planerat hela kvällen för hur jag ska göra. Själva pysslandet får dock vänta tills i morgon för ikväll är jag rätt utslagen efter en hård dag på jobbet och sedan storstädning hemma tillsammans med en övertrött 3,5-åring.
Men vi är ändå glada och stolta som bara den för idag var sonen ensam på förskolan på riktigt för första gången, i 3,5h!!! Han var så nöjd, vinkade glatt hejdå till pappa och lekte och hade roligt hela förmiddagen och konstaterade när jag kom hem från jobbet att nu är han stor på riktigt! Kanske det men han kommer minsann alltid vara min lille kille...

måndag 1 september 2008

"Dåliga" layouter

Phu, lång dag på jobbet, trött som bara den men skönt att vara hemma och mysa. Maken hade lagat god middag ikväll och dessutom blev jag hämtad på jobbet av honom en mamma-sjuk 3,5-åring, sköööönt!

Ska pillra lite med en LO som jag gjorde igår efter en utmaning jag fått at LottaRos på Scrappiz. Om ni vill ha en riktigt klurig utmaning ska ni kika in på Papp och scrapbloggen och deras septembertävling som går ut på att scrappa utan foto!


Igår visades min layout "Magiskt" på Swe scrapbook och det är lite lustigt för jag är inte alls nöjd med den och hade inte tänkt lägga upp den faktiskt. Jag bryr mig inte så mycket om jag inte blir nöjd med allt jag gör, det är oavsett bättre än att sätta bilden i ett trist, vanligt album och bara skriva vem det är och datum liksom. Jag tänker att jag alltid kan scrappa om bilden men hitintills har jag faktiskt aldrig gjort det. Kanske för att det inte rört sig om så "viktiga" bilder. Fast å andra sidan är väl alla bilder viktiga.
Nåja, jag gillade inte alls färgkombinationen på denna och inte fotomattan och när jag råkar göra en sådan layout så åker den bara in i albumet och så tar jag mig an nästa. Nu hade jag ändå scrappat till en specifik utmaning och tycke att jag kan lika gärna skicka in den och är den visad på Swe Scrapbook kan jag ju lika gärna visa den här. Annars visar jag mest upp det jag blir nöjd med, eller som jag tycker blev ok liksom. Ja, inte allt förståss, en del layouter är ju personliga och dem publicerar jag inte på nätet alls. Så tror jag de flesta gör, eller?